|             |Print Print
International site

Vattenbehandling för PepsiCo mejeri i Ukraina

Reference ID: 103000
Industri: Matindustri
Användningsområde: Process vatten

De nya livsmedelproduktionsanläggningarna i staden Vyshneve är en av PepsiCo´s största investeringar i ukrainska mejeriindustrin sedan förvärvet av Wimm-Bill-Dann. PepsiCo har omkonstruerat det befintliga mejeriet att uppfylla typiska PepsiCo standarder. Eurowater har levererat en vattenreningsanläggning med högsta möjliga standard. 

Projektet innefattade följande delar:

 1. Modernisering av befintligt förbehandlingssystem för inkommande vatten för att förhindra en igensättning av membranen. Filtrerna kan numera backspola med luft och vatten. Det resultar i en bättre backspolningseffektivitet av filtermediat, mindre backspolningscykler, mindre vattenkonsumtion och en bättre kvalitet på filtrerat vatten.
 2. Tre nya omvänd osmos (RO) enheter. Varje enhet har en flödeshastighet på cirka 35 m³/h, dvs. vilket ger ett stort överskott och en tillförlitlig försörjning av demineraliserat vatten.
 3. Fullt automatiska CIP enheter för att kunna utföra regelbunden rening av membranen. Detta för att avlägsna utfällningar som orsakats kalciumsalter eller biofouling
 4. Befintligt UV desinfektionssystem användes på nya anläggningen. Detta gjordes för att säkerställa att ingen bakteriell tillväxt sker i systemet.
 5. Centralt PLC apparatskåp för övervakning och kontroll av hela vattenreningsanläggningen, dvs. både befintliga och nya enheter. Det centrala PLC apparatskåpet fungerar som ett kontroll center. Den inkluderar programmerbara styrsystem (SIEMENS S7), en pekskärm med operatörsgränssnitt, varierbara frekvensomvandlare och mätare samt inkluderar kommunikation genom Profibus och GSM/SMS.
 6. Installation; instrument och rörsystem i rostfritt stål (AISI 316).
 7. Uppstart och driftsättningStart-up and commissioning.
 8. Komplett dokumentation.

 

Teknisk data

 • Flöde: 3 x 35 m³/h

 

Anläggningstyper

 • Dosing pumpar för antiscale, 2 x DDC 9-7
 • Omvänd osmos anläggningar, 3 x RO C3-30
 • Dosering av NaOH, NaClO och natriummetabisulfit, 7 x DDC 9-7
 • Fullt automatiska CIP enheter
 • Centralt PLC kontrollskåp