Fordonsindustrin

Produktion av fordonsdetaljer kräver stora mängder sköljvatten vid exempelvis avfettnings- och ytbehandlingsprocessen. För erhålla en bra produktkvalitet vid dessa steg är det mycket viktigt att ha en god vattenkvalité. Minimering av vattenresurser och återanvändning av processvatten är ett vanligt krav för avfettnings- och ytbehandlingsindustrier. Kraven grundar sig ofta i att förhindra tungmetaller från processerna att nå avloppet. Ett effektivt sätt att förhindra detta är att använda en selektiv jonbytare. En selektiv jonbytare i cirkulation ger en längre livslängd till badet och en selektiv jonbytare vid utgående avloppsvatten fungerar som ett polisfilter.

Pannvatten, kylvatten och vatten för befuktning är fler vanliga applikationer för vattenrening inom fordonsindustrin.

Sedan starten 1936 har Eurowater löst många kvalitetsproblem för företag inom fordonsindustrin. Saab, Volvo, Toyota, Citroën och Renault är exempel på nära kunder med anläggningar från Eurowater. Eurowater är därför alltid rätt partner för att förbättra eran vattenkvalité. Vi arbetar nära kunden från det att projektet startar till att anläggningen är på plats och i drift.

Tre dubbel-pass omvänd osmos anläggning vardera med ett flöde på 3,5 m³ / h för återvinning av sköljvatten hos fordonstillverkare.

Läs mer

 

 

Länkar