Kvalitetsvatten - kvalitets öl

Malt, humle, jäst och vatten är vanligtvis de primära ingredienserna av ett öl. Förutom ingredienserna påverkar faktorer som temperatur, pH, saltkoncentration, saltinnehåll, jästtyp, jästid, lagringsmedium med mera. Bikarbonatinnehållet i vattnet är exempelvis en stor bidragande faktor till smaken av ölet samt även till att reglera hårdheten på vattnet för att undvika t.ex. korrosion. Rent vatten används också i stor utsträckning till att spola och skölja tankar med mera. En s.k. CIP (Cleaning in place) anslutning möjliggör en snabb och enkel anslutning för spol- och sköljvatten. Detta vatten brukar behöva tas om hand i en vattenreningsanläggning.

Process vatten

Vattenbehandlingen sker i olika steg och innefattar exempelvis sandfilter, dealkalisering, pH justering och filtrering genom ett kolfilter. Anläggningar från Eurowater uppfyller kraven i CIP processen.

Säkerhet och smak

En korrekt vattenrening säkerställer en god smak till ölet. Genom att välja Eurowater som leverantör till Er vattenrening får ni en tillförlitligt och driftsäker vattenanläggning, en hög kvalité på vattnet, fördelaktigt pris, god service och support samt snabba leveranser. Eurowater har lång erfarenhet inom vatten- och processrening. Under fliken referenser finns information om Eurowaters referensanläggningar. Kontakta gärna oss på Eurowater om du har frågor.

En komplett vattenreningsanläggning bestående av avluftningsanläggning i rostfritt stål och tryckfilter för produktion av 20 m³ / h. Uppgiften i korthet: avgasning av metan och svavelväte samt reducering av järn, mangan och ammonium.

Läs mer

 

 

Länkar